smarta amerikaner?

Under tiden jag har varit här har jag fått en del frågor... en del av dessa har fått mig att fundera över vad de egentligen lär sig i skolan här borta om resten av världen

Har ni mobiltelefoner i Sverige?

Har ni bilar i Sverige?

Kör ni på vänster sida?

Har du nån gång sett en amerikansk film?

Har ni snö året om där du bor?

Har ni kor i Sverige?

Har ni ett eget språk?

Är Sverige granland med Italien?

Har inte ni Thanksgiving?


godkännd och klar!

Jag gick igenom "besiktningen" i helgen så jag är godkännd för att spela en NCAA sport. Jag var ju inte direkt orolig, enda orsaken till att inte bli godkännd är om man har någon seriös skada. Då vill de att man fixar det först innan man börjar spela.

Igårkväll blev jag utbjuden på middag av en lagkompis föräldrar, det va trevligt. De var väldigt fashinerade av att jag var från Sverige vilket va kul. Vi pratade mycket om hur olikt allt är från vad jag är van vid. Det är skönt att komma bort från cafeteriamaten då och då.

ribs and back-to-back

Middagen igår var helt klart godkänd! Vi åt revben, Brooke tänkte att det kan ju inte bli mer amerikanskt än så och det stämmer nog. Det var riktigt gott men väldigt kladdigt.

Denna helgen är det något som kallas back-to-back. Frathousen öppnar sina hus för alla både fredag och lördag, det ska bli riktigt kul!

Nästa vecka börjar våra mileruns som vi måste göra minst tre ggr i veckan, vi är indelade i löpgrupper, det är kul på det sättet att vi gör mer med laget. Minus är dock att alla har väldigt olika scheman så vi kommer inte kunna spinga förense efter träningen på kvällarna, alltså runt niotiden vilket är lite sent. Jag ser faktiskt fram emot löpningen, vi har blivit varnade att kondidtionsträningen vi gör under hösten och vintern är riktigt hemsk. Då är det ju likabra att börja träna hårt redan innan den hårda träningen börjar.

busy busy busy

Ja här borta är det fullt upp! Det är mycket skolarbete som måste göras, går inte att smita undan. Vi har softboll i princip varje dag vilket är kul! Vi har något som heter open field, ncaa d3 får inte ha för mkt träningar för att idrottarna är studenter först. Open field däremot är träning som de äldre i laget håller i för att coacherna inte får vara där och träna oss. Vår headcoach är vid planen varje dag och tittar och gör sina små noteringar. Open filed är alltså inga schemalagda träningar men alla går dit ändå.

Ikväll har vi ett lagmöte sen efter det ska jag och några av de äldre hem till en som bor här i stan och äta middag :)

Imorgon börjar allvaret!

Klockan 8 imorgon bitti har jag mina första collegelektion någonsinn. Det ska bli spännande, jag ser faktiskt fram emot att gå till morgondagens alla lektioner (men det lär väll förändras med tidens gång) Mitt schema är faktiskt ganska bra, jag älskar mina torsdagar då jag bara har en lektion.

Snart börjar softbollen vilket jag verkligen ser fram emot! Ikväll är det ett stormöte för alla idrottare på skolan sen blir det nog häng med laget som gäller.

Igårkväl var jag på min första collegefest. Det var riktigt roligt, de äldre i laget och ett par av oss freshmans förfesta hos en tjej i laget. Sen gick vi vidare till några "frathouses" olika studentförenigar för killar. De lärde mig några nya dricklekar så var beredda på att det ska lekas lekar där hemma när jag kommer hem! Det är riktigt kul att träffa en massa nya människor men tydligen går mitt rykte före mig. Väldigt många på festen igår och där vi bor visste att jag var från Sverige innan jag presenterade mig vilket är kul!

Student Orientation

Just nu är vi mitt uppe i vår student orientation. Det är i princip en hel helg fylld med massa aktiviteter för de nya på skolan. Vi har ätit middagar, lekt en massa lekar, varit och bowlat, suttit på föreläsningar och haft en sorts invigningscermoni. Den ar vääldigt formel och tråkig, det var jättemånga tal. Skolans president höll ett tal på ca 25 min, inte ok! I princip hälften av oss somna, inte jag dock! kan ju har varit för att jag satt precis framför dem så de hade nog märkt om jag nickat till.

Imorgon ska vi få en stads sightsing, vi måste göra communservis trots att softbollaget var move in crew för de andra freshmans. Vi fick gå upp klockan sex för att bära en massa grejer till allas rum. Sen har vi en skogsfest och lite annat.

Det är mkt att göra men det är bara kul!


framme!

efter mkt om och men ar jag framme!
Resan var en speciell histora!

jag har inte fatt nagot internet an darfor vantar jag med att forklara :)

an sa lange ar allt bra, jag e valdigt trott dock! Alla ar snala och trevliga!

Sista dagen i Sverige

Idag njuter jag av min sista dag i Sverige. Dagen består av en massa lek med Alde, det är en filur jag verkligen kommer att sakna! Jag ska också titta förbi en kompis för lite avsked och sen blir det till att packa färdigt... jag veeet att jag är sent ute med packningen men ja ja... det vore ju inte jag annars :P

O"HI!"o

Jag flyttar snart till Ohio. Nu har jag skaffat mig en bloggjävel också, så ni kan hålla er uppdaterade på vad jag sysslar med.

(Tack Camilla & Erika)

RSS 2.0